Mod de preparare Negrese zemoase

1. Separam galbenusurile de albusuri.

2. Batem bine albusurile pana devin bezea.

3. Topim 200 gr ciocolata de menaj cu margarina.

4. Amestecam galbenusurile cu zaharul si vanilia impreuna cu ciocolata topita adaugand alunele prajite, lichiorul si faina si amestecam totul bine.

5. Adaugam si albusurile batute amestecand incet cu lingura.

6. Punem compozitia intr-o tava lunga ca pentru cozonac, unsa bine si tapetata cu hartie de copt.

7. Coacem in cuptor preincins la 180 grade, timp de 30 -45 minute.

8. Intre timp topim ciocolata de lapte si imediat ce l-am scos din cuptor, il taiem cubulete si ornam cu ciocolata topita.

9. Testam sa vedem daca este copt cu scobitoarea.

Atentie, nu trebuie copt foarte tare, ca sa fie mai zemos. In loc de alune se pot folosi si migdale.