Mod de preparare Nestemate cu alune si portocale

  1. Galbenusurile se bat cu zahar, scortisoara, praf de copt, esenta, coaja de portocala, suc si coaja de lamaie.
  2. Se macina coaja de citrice glasata si se inglobeaza in compozitia de galbenusuri cu 250 gr alune macinate.
  3. Se infasoara aluatul intr-o folie si se da la frigider 60 min.
  4. Ciocolata se topeste in bain-marie si se inglobeaza Rama Maestro.
  5. Se lasa sa se racoreasca.
  6. Cuptorul se incinge la 200 grade C.
  7. Restul de alune macinate se presara pe hartie de copt si se indinde deasupra o foaie de aluat.
  8. Se taie rotocoale de aluat si se aseaza pe 2 tavi tapetate cu hartie de copt.
  9. In mijlocum fiecarei prajiturele se aseaza cate o aluna de padure.
  10. Se coc 10 min.
  11. Fursecurile trebuie sa ramana moi inauntru.
  12. Se scot si se lasa sa se raceasca.
  13. Se incalzeste compozitia de ciocolata si se decoreaza fursecurile.