Mod de preparare
Nuci umplute
- Ouale se mixeaza cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugam alternativ uleiul si laptele, cate o lingura din fiecare si amoniacul stins cu otet sau suc de lamaie.
- Adaguam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini si e usor de manevrat. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute.
- Punem forma de nuci pe foc, o ungem cu ulei si o infierbantam. Adaugam bucatele mici din aluat, inchidem forma si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.
- Indepartam marginile, din ele vom face pesmetul pentru crema.
- Pregatim crema. Amestecam pesmetul din coji de nuci cu cacao, zahar, cacao, esenta de vanilie si rom si lapte. Mixam untul spuma si adaugam la compozitie. Amestecam bine.
- Umplem cojile de nuci cu crema si le unim.
- Se pastreaza in cutii inchise ermetic.