Mod de preparare Nuci umplute

Preparare aluat:

  1. Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.
  2. Apoi adaugam otetul, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, esenta si coaja de portocale.
  3. Omogenizam bine, iar la urma punem faina,treptat,pana iese un aluat usor de modelat.
  4. Ungem bine forma cu ulei si o incingem.
  5. Din aluat formam bilute pe care le asezam in forma incinsa.
  6. Presam putin forma si le lasam pana sunt coapte. Procedam astfel pana terminam aluatul.
  7. Le lasam apoi sa se raceasca, dupa care le curatam marginile(acolo unde este nevoie).

Preparare umplutura:

  1. Punem la fiert 500 ml lapte cu zaharul vanilat.
  2. Celelate 200 ml le amestecam cu zaharul si faina bine de tot.
  3. Cand laptele incepe sa fiarba, adugam amestecul cu faina si zahar.
  4. Punem pe foc si invartim continuu pana se ingroasa ca o budinca.
  5. Luam de pe foc si adaugam cacaua, pe care o incorporam bine, apoi o dam la racorit.
  6. Cand este rece,incorporam margarina bucatele.
  7. Invartim pana este bine intrata in crema, apoi punem esenta de rom.
  8. La urma punem nuca macinata,pana obtinem consistenta dorita la crema.
  9. Eu am mai pus putin din marginile scoase de la nuci, date pe masina.

Asamblare:

  1. Umplem nucile cu crema obtinuta, apoi le dam prin zahar pudra.