Mod de preparare Nuci umplute cu crema de ciocolata

  1. Intr-un bol, mixam untura cu margarina, zaharul si putina sare, pana la topirea zaharului.
  2. Eu rasnesc zaharul inainte, pentru a scurta din timp.
  3. Adaugam oul, iaurtul in care am dizolvat bine bicarbonatul, omogenizam bine totul si incepem sa incorporam faina putin cate putin, adaugand-o mai intai in bol, apoi rasturnam aluatul pe pasa de lucru infainata si-l framantam pana obtinem un aluat nelipicios si sfaramicios.
  4. Chiar foarte sfaramicios, as putea zice.
  5. Acoperim aluatul cu o folie si il dam la rece, cel putin 30 de minute.
  6. Intre timp preparam crema.
  7. Macinam nuca, mai grosier si o pinem intr-un bol impreuna cu biscuitii sfaramati.
  8. Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas, la foc incet, impreuna cu laptele si Rama.
  9. Picuram si un strop de sare si amestecam in vas continuu pana la topirea ingredientelor.
  10. Adaugam ciocolata topita, fierbinte, peste ingredientele din bol si amestecam energic sa se omogenizeze bine totul, apoi dam bolul la rece.
  11. Scoatem aluatul din frigider si formam bilute mici, cat sa acopere jumatate din orificiile formei de nuci.
  12. Incindem forma pe aragaz, punem bilutele in orificii, presam capacul peste ele si coacem cojile de nuca intorcand forma de pe o parte pe cealalta.
  13. Prima serie se va coace cam intr-un minut, apoi timpul se va scurta, pentru ca forma se va incinde destul de mult.
  14. Umplem cojile de nuca cu crema si le lipim doua cate doua.
  15. Sunt delicioase, iar cojile sunt foarte fragede, nefiind nevoie sa fie lasate de pe o zi pe alta.
  16. Pofta buna!