Mod de preparare O mie de foi cu ciocolata alba

  1. Intindeti pasta de 5 mm.
  2. Taiati 3 discuri cu diametrul de 25 cm, puneti in 3 tavi acoperite cu hartie, intepati cu furculita si lasati la odihnit ptr o ora.
  3. Coaceti in cuptorul deja incalzit la 180* ptr 20 min.
  4. Nivelati cu un cutit suprafata acestora astfel incat sa iasa cat mai rotunde.
  5. Rupeti ciocolata si impreuna cu laptele puneti la bagnomaria ptr a se topi.
  6. Lasati la racit.
  7. Bateti frisca spuma si incorporati compozitiei de ciocolata.
  8. Intindeti un pic de crema pe un disc, puneti alt disc deasupra, intindeti crema bine si in fine cel de-al treilea disc, si cu crema ramasa acoperiti suprafata si borburile cu o spatula.
  9. Lipiti pe bordurile acestora migdalele.
  10. Puneti cu bagnimaria gemul la inmuiat si cu ajutorul unei pungute sau sac a poche decorati dupa plac.
  11. Puneti in mijloc cireasa si presarati langa ea migdale pisate.
  12. Asta e reteta originala.
  13. Eu am modificat-o putin - am pus capsuni proaspete si am inlocuit crema de ciocolata cu crema chantily deoarece sotului meu nu prea ii place ciocolata, asa k a trebuit sa modific putin.