Mod de preparare Oua de albus cu ciocolata

  1. Se pregateste o cratita cu apa fierbinte.
  2. Se bat albusurile spuma tare cu 100 g zahar pudra.
  3. Cand apa incepe sa fiarba se da la foc foarte mic incat sa nu mai clocoteasca.
  4. Cu o lingura mare se ia din albusul spuma, se netezeste suprafata putin, astfel incat sa ramana putin bombata.
  5. Se impinge albusul usor din lingura cu ajutorul unei lingurite.
  6. Nu se fierb, ci se tin 2-3 minute intorcandu-le pe o parte si pe alta.
  7. Se scurg intr-o strecuratoare.
  8. Separat se amesteca galbenusurile, zaharul si faina.
  9. Se toarna incet laptele in care dizolvam cacao.
  10. Se pune la foc potrivit si se amesteca continuu pana se leaga.
  11. Se aseaza ouale de albus pe farfurie, deasupra se toarna sosul de ciocolata si se presara migdale prajite cu zahar si maruntite.