Mod de preparare Pachetele dulci cu afine si branza ricotta

  1. Incalzeste cuptorul la 180.
  2. Amesteca toate ingredientele cu mixerul dupa care strecoara-l.
  3. Lasa amestecul sa se odihneasca 20 minute.
  4. Pentru a face clatitele, incalzeste o tigaie mare pe foc mediu.
  5. Pune putin ulei.
  6. Toarna 1 polonic din amestec in centrul tigaii, ridica tigaia de pe foc si invarte-o pentru ca amestecul s-o acopere.
  7. Pune tigaia inapoi pe foc si gateste clatitele 3 minute, pana ce marginile devin usor maronii.
  8. Desprinde usor marginile clatitei cu o spatula si intoarce clatita.
  9. Cand este gata pune-o pe o farfurie si continua sa faci clatite din amestecul ramas.
  10. Dupa ce clatitele s-au racit, ai grija sa le infasori bine cu o folie de plastic inainte de a le umple.
  11. Amesteca branza Ricotta cu smantana si zaharul.
  12. Adauga oul, galbenusul, vanilia si nucsoara si amesteca.
  13. Unge cu Rama Maestro topita o tava de copt.
  14. Pune aprox.2 linguri de afine in centrul clatitelor si aprox.80 gr din amestecul cu urda deasupra afinelor.
  15. Impatura capetele clatitelor de 4 ori, astfel incat sa formezi un patrat din fiecare clatita.
  16. Intoarce clatitele si pune-le in tava de copt, foarte aproape una de cealalta.
  17. Periaza-le deasupra cu Rama Maestro topita si presara putin zahar.
  18. Coace-le timp de 15-20 minute, pana ce se umfla putin ca niste pernite.
  19. Serveste-le imediat, pudrate cu mult zahar pudra si cu putin sos de afine sau afine proaspete.
  20. Se potrivesc foarte bine si cu un glob de inghetata de vanilie.