Mod de preparare Paine de banane

  1. Se pregateste o tava de chec: se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina.
  2. Se incalzeste cuptorul la 175-180 C.
  3. Se piseaza bananele in blender/ mixer 2-3 minute (se poate si cu furculita).
  4. Se adauga ouale, zaharul si vanilia si se amesteca cu putere cate 4-5 minute, dupa ce le adaugati pe fiecare si la sfarsit inca 2-3 minute pana isi dubleaza volumul si e pufos.
  5. Se amesteca separat faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si se cerne.
  6. Se adauga amestecul de faina peste amestecul de banane si se amesteca doar pana s-a incorporat toata faina.
  7. Acum se pot adauga stafidele, ciocolata (de preferat congelate), sau orice fel de nuci.
  8. Se pune in tava si se orneaza cu samburi de nuci si cipsuri de ciocolata.
  9. Se da la cuptor pentru 40 de minute sau pana cand testerul iese curat (introdu o scobitoare in prajitura si daca iese curat, e gata coapta, daca nu mai lasa 5 min si incearca din nou).
  10. Dupa ce e gata, las-o sa se raceasca 5 minute in tava, apoi scoate-o si las-o sa se raceasca pe un gratar (ca sa se ventileze pe toate partile).