Mod de preparare "Palanet" cu varza

Pregatire aluat:

1. Se amesteca drojdia cu putina apa si se lasa sa se inmoaie, apoi se adauga la faina in care am amestecat praful de sare.
2. Se amesteca ingredientele cu atata apa incat sa obtinem un aluat moale dar care nu se mai lipeste de maini.
3. Se lasa compozitia la dospit 30 de minute in loc caldut acoperit cu un prosop.

Pregatire umplutura:

1. Se taie varza fideluta si se pune la fiert in putina apa.
2. Dupa ce s-a fiert varza se adauga condimentele si putin ulei si se mai amesteca putin pe foc.

Asamblare:

1. Din aluat se intinde o foaie mai grosuta, in forma de dreptunghi si se pune varza in mijloc (se intinde putin).
2. Se indoaie fiecare parte a foii spre interior, in forma de plic.
3. Se coace in cuptorul preincalzit cca. 40-50 de minute.
4. Acest palaneţ se poate face si cu umplutura de finetti, gem, branza dulce, etc. insa mie cel mai mult imi place cu varza.