Mod de preparare Palmieri sau urechiuse

  1. Se amesteca laptele acru cu zaharul, ouale, zahatul vanilat si se pune pe foc doar cat sa se incalzeasca amestecandu-se incontinu.
  2. Drojdia se topeste cu zahar.
  3. Margarina se topeste la microunde.
  4. Se pune intr-un lighean faina si se toarna laptele se adauga si drojdia, coaja de portocala si untul dupa care se framanta un aluat tare ca pentru cozonac.
  5. Se lasa sa creasca la loc cald.
  6. Cand si-a dublat cantitate se pote lucra cu el.
  7. Se intinde aluatul pe masa in forma de bilute cat pumnul unui copil apoi se fac niste foi mici.
  8. Acestea se acopera cu margarina si cu o lingurita de zahar, se ruleaza, se unesc capetele si se taie cu cutitul dar nu pina la capat
  9. Se desface partea taiata.
  10. Se lasa sa cresaca in tava apoi se dau la cuptor 35 min.
  11. Se orneaza cu zahar pudra.