Mod de preparare Pancakes

  1. Laptele se mixeaza cu zaharul si un praf de sare iar apoi se adauga galbenusurile, treptat.
  2. Intre timp se pune margarina la topit.
  3. Dupa ce margarina s-a topit, se lasa la racit un pic.
  4. Apoi margarina topita se pune peste restul compozitiei mixand bine.
  5. Se adauga faina, care a fost amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus.
  6. Faina se pune treptat amestecand bine pentru a nu face cocoloase.
  7. Se adauga albusurile, care au fost batute spuma in prealabil.
  8. La fel, se amesteca de jos in sus.
  9. Aluatul nu iese ca la clatitele normale ci un pic mai vascos.
  10. Intr-o tigaie de teflon se pune la incins margarina Rama.
  11. Cu un polonic se toarna in mijlocul tigaii lasand sa se intinda singur aluatul.
  12. Nu faceti ca la clatitele normale, aluatul se va intinde el cat va putea.
  13. Clatita se intoarce in momentul in care apar multe bule la suprafata (a se vedea poza).
  14. Se aseaza una peste alta, eu am pus 3, si deasupra se pune sirop (asta am pus eu).
  15. Se servesc cat sunt calde.