Mod de preparare Pancakes cu prune trase in caramel

  1. Laptele se bate impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul.
  2. Apoi adaugam galbenusurile treptat, unul cate unul.
  3. Batem bine si adaugam margarina(sau untul), continuand sa batem bine cu mixerul.
  4. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune in compozitie, amestecand de jos in sus.
  5. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si apoi le adaugam in restul compozitiei, continuam sa amestecam de jos in sus.
  6. Aluatul va avea consistenta mult mai groasa decat cea normala pt clatite.
  7. Se prajesc in unt topit (sau ulei) fara a imprastia aluatul in tigaie ca la clatitele normale.
  8. Se toarna cu polonicul in mijlocul tigaii iar aluatul se imprastie singur.
  9. Aceste clatite se intorc in momentul in care apar bule la nivelul aluatului.
  10. Zaharul se pune la caramelizat impreuna cu apa.
  11. Cand s-a caramelizat se pun prunele, se lasa 2 minute la foc mic si apoi se pune margarina.
  12. Se lasa la foc mic pana si se amesteca usor pana se topeste zaharul in margarina.
  13. Prunele in caramel se pun printre clatite si deasupre lor.
  14. Se servesc cu multa apa plata.