Mod de preparare Pancakes cu sos de ciocolata

  1. Am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am pus intr-un castron impreuna cu zaharul, esenta si zeama de lamaie si le-am amestecat bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit.
  2. Am adaugat apoi laptele, faina si praful de copt si am omogenizat amestecul.
  3. In alt castron am batut albusurile cu un praf de sare pana cand am obtinut o spuma ferma, am incorporat apoi cu grija spuma de albus peste galbenusuri, amestecand cu o spatula de jos in sus, fara a strica spuma.
  4. Intr-o tigaie, am pus putina margarina Rama si apoi am luat cu un polonic din amestecul facut si am pus in tigaia incinsa.
  5. Pancakes-urile se intorc pe cealalta parte atunci cand observam ca aluatul face niste bule mici.
  6. Am pus intr-o craticioara smantana, la foc mic si cand aceasta s-a infierbantat am adaugat ciocolata rupta in bucati.
  7. Am amestecat bine, luand sosul de pe foc, pana cand totul s-a omogenizat frumos si am obtinut un sos delicios de ciocolata.
  8. Am servit pancakes-urile cu sos de ciocolata si un sos de zmeura pe care il aveam in frigider.