Mod de preparare Pandispan cu mere

  1. Se curata merele si se taie cubulete, apoi se pun intr-un ceaun cu 2 lg zahar si se pun la foc pana se inmoaie putin.
  2. Se separa albusurile de galbenusuri.
  3. Peste galbenusurile batute putin se pun, pe rand, cele 4 lg de ulei, ca la maioneza, apoi se pune plicul de praf de copt si la sfarsit se pun 4 lg de apa.
  4. Se iau albusurile si se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se bate pana se topeste acesta, cu mixerul.
  5. Peste albusuri se adauga compozitia cu galbenusuri si se amesteca incet cu o paleta sau o lg de lemn.
  6. Apoi se adauga peste aceasta compozitie 1 cana de faina si dupa ce se incorporeaza faina se adauga merele.
  7. Aceasta compozitie se pune intr-o forma frumoasa (eu am pus-o intr-o forma de briose mai mare) sau in forme mici de briose.
  8. Se lasa la cuptor circa 20-30 min la 180 grade, in functie de forma pe care o folositi (pana trece testul cu scobitoarea).