Mod de preparare Panetone

  1. Puneti toate ingredientele, mai putin fructele uscate, in cuva masinii de paine, in ordinea data de producator, de obicei ingredientele lichide, apoi cele solide si la sfarsit drojdia.
  2. Selectati functia de coloratie a crustei Medium sau Light, si functia de paine alba/normal.
  3. Puneti inainte cu 5-10 minute de terminarea ciclului de framantat, sau cand e "bip-ul" de fructe si alune, fructele uscate.
  4. Cand e gata mai lasati-l in cuva inca 10 min, dupa care scoateti-l si lasati-l sa se raceasca complet.
  5. Eu nu l-am lasat la copt in masina.
  6. Dupa ce am pus toate ingredientele in cuva am programat masina doar la ciclul de framantare.
  7. Cand s-a terminat am pus aluatul intr-o tava unsa cu margarina Rama si l-am mai lasat 20 de min la dospit pana s-a incalzit cuptorul la 180 C.
  8. Am uns partea superioara cu amestecul de ou si lapte.
  9. Am pus tava nu chiar pe raftul din mijloc, ci mai jos, ca sa nu se arda deasupra cozonacul.
  10. L-am lasat cam 30-40 min la copt, dupa care l-am mai lasat sa se odihneasca un pic in tava inainte de al scoate sa se raceasca de tot.
  11. Cand nu e chiar racit se pudreaza cu zaharul praf.
  12. Eu am folosit o tava ondulata- asa e mai apropiat de cel pe care il mancam candva.