Mod de preparare Panettone.

  1. Intr-un castron se amesteca faina si zaharul,si se face o gropita la mijloc.
  2. Se incalzeste laptele.
  3. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de lapte si se toarna in gropita.
  4. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
  5. In restul de lapte caldut se topeste margarina,se adauga ouale si galbenusurile,praful de sare,mirodeniile si coaja de lamaie.
  6. Se toarna in vasul cu faina si se framanta bine.
  7. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut circa 30 minute.
  8. Se adauga apoi la aluatul crescut ciresele confiate taiate cubulete,coaja de citrice tocata marunt si stafidele.
  9. Se aseaza apoi aluatul in forme inalte unse si tapetate fie cu faina fie cu hartie de copt, si se lasa sa creasca la caldura circa 25 minute.
  10. Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
  11. Se cresteaza suprafata aluatului si se da la cuptor pana se rumenesc usor deasupra.
  12. Cand sunt copti se scot din cuptor si se lasa la racit in forme.
  13. Se pudreaza cu zahar pudra cand sunt reci.