Mod de preparare Panna cotta

  1. Puneti laptele la incalzit si adaugati gelatina dar laptele nu trebuie sa fiarba.
  2. Punti pe foc intr-un alt vas frisca, zaharul farin si bastonasul de vanilie, lasati sa se incalzeasca si scoateti bastonasul.
  3. Puneti intr-un singur vas continutul celor doua si puneti romul si marsala, amestecati bine.
  4. Intr-un vas puneti zaharul si coaceti la foc mic, amestecand usor cu o spatula; cand incepe sa se coloreze adaugati 2 linguri apa rece asa zaharul va prinde volum usor, usor si va deveni si mai inchis la culoare, inchideti focul imediat si amestecati ptr cateva secunde.
  5. Puneti caramelul intr-un vas de budinca, acoperiti toti peretii si puneti panna cotta pregatita.
  6. Lasati sa se raceasca si puneti in frigider cel putin ptr 3 ore inainte de a servi.