Mod de preparare Papanasi cu rom

  1. Se amesteca branza cu mixerul, apoi se adauga grisul si se amesteca bine.
  2. Se adauga vanilia si zaharul.
  3. Apoi se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare.
  4. Se lasa aluatul sa stea 30 minute.
  5. Intre timp se pune la fiert o oala mare cu apa.
  6. Se adauga romul in apa.
  7. Intr-o tava se topeste Rama Maestro, se adauga pesmetul si se prajeste la foc potrivit pana se face auriuSe adauga zaharul si se mai prajeste 1 minut, apoi se ia de pe foc.
  8. Cu mainile umede, din amestecul de branza se modeleaza biluteSe adauga papanasi in apa ce fierbe.
  9. Nu se inghesuie papanasii in oala, ci se fierb in mai multe transe.
  10. Se lasa papanasii sa fiarba pana se ridica la suprafata, aprox.5 minute.
  11. Dupa ce s-au fiert, se scot cu spumiera si se dau prin pesmet.
  12. Se servesc cu smantana si zahar vanilat, sau cu gem, sau cu sos de ciocolata, de caramel, de fructe etc.