Mod de preparare Papanasi umpluti cu prune uscate aromate

  1. Prunele uscate se pun intr-un castron.
  2. Deasupra prunelor se toarna romul cu apa si se adauga batonul de scortisoara.
  3. Se acopera si se lasa sa stea cel putin 1 ora.
  4. Se bate Rama Maestro cu zaharul pana acesta se inmoaie.
  5. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza.
  6. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare.
  7. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului.
  8. Se pune o oala plina cu apa la fiert.
  9. Pentru a face papanasii mai gustosi se poate adauga in apa si lichidul in care au stat prunele.
  10. Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga pesmetul si se prajeste 2-3 minute, amestecand continuu.
  11. Se adauga scortisoara si se pune deoparte.
  12. Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale.
  13. Se aplatizeaza usor fiecare bucata de aluat si se aseaza o pruna uscata in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei.
  14. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila.
  15. Se pun papanasii in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.
  16. Se scot papanasii cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.