Mod de preparare Parfait cu banane si cacao

  1. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare; intre timp zaharul si apa se pun pe foc si le lasam pana incepe sa fiarba siropul format si se topeste zaharul.
  2. Dupa ce zaharul s-a topit, pe o oala cu apa care fierbe am mutat castronul cu albusuri si le-am mai batut si acolo 2 minute pentru a le prelucra cumva termic.
  3. Siropul de zahar l-am dat putin la racit (nu tare) apoi l-am incorporat in spuma de oua. S-a format asa ca o bezea mai subtire si lucioasa.
  4. Frisca am batut-o bine pana cand s-a intarit, apoi am incorporat-o incet in amestecul de albusuri si sirop de zahar.
  5. Am impartit compozitia in 2 parti, intr-una am pus cacao si in cealalta banane.
  6. In 2 tavi din acelea de chec am pus putina margarina Rama topita si mai apoi cate o folie alimentara; am turnat cele 2 compozitii, eu am vrut ca la final sa aiba un aspect marmorat, dar se pot pune si in straturi, numai ca va trebui pentru straturi sa asteptati un timp intre ele pentru a se inchega putin.
  7. Se da apoi la congelator pentru minim 5-6 ore si apoi se poate servi cu sos de fructe sau fructe proaspete.