Mod de preparare Parfait de ananas

  1. Punem ananasul din conserva la scurs.
  2. Pastram cateva rondele pt. ornat iar restul il taiem cubulete si il mai scurgem putin.
  3. Batem frisca, adaugam mascarpone, zaharul, esenta rom si mixam pana devine o crema fina.
  4. Cele 4 pliculete de gelatina (40 gr. se pun la inmuiat in zeama de la compotul de ananas pt. 10 minute( din zeama de compot se pastreaza 250 ml pentru dizolvat gelatina incolora).
  5. Apoi se incalzeste usor la bain-marie( atentie! nu se fierbe) cat sa se dizolve.
  6. Adaugam cubuletele de ananas in crema de mascarpone, amestecam bine si punem si gelatina dizolvata.
  7. Sa nu fie gelatina prea calda pt. ca se branzeste crema.
  8. Amestecam bine de tot si turnam intr-o forma de tort (22 cm).
  9. Eu am pus si piscoturi pe margine, apoi am turnat peste ele cioco amaruie topita.
  10. Se da la rece cca 30 minute apoi se orneaza cu ananasul rondele (sau portocala, kiwi); se prepara gelatina transparenta conform instructiunilor de pe plic( cu cei 250 mil de zeama de compot) si se toarna peste fructe.
  11. Se da la rece 4-5 ore.