Mod de preparare Parfe cu fructe

  1. Se clatesc cu apa 8 castronele de budinca si se pun la rece.
  2. Se spala fructele si se pun la scurs in strecuratoare.
  3. Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, sucul de lamaie si un praf de sare, intr-un vas pus pe baie de aburi.
  4. Se ia vasul de pe foc si se mai bate putin, apoi se pune la rece.
  5. Smantana se bate frisca si se pune la frigider.
  6. Separat, se bat fructele cu restul de zahar, se amesteca bine cu albusurile si jumatate din cantitatea de frisca.
  7. Se adauga apoi restul de frisca si se imparte amestecul obtinut in cele 8 castronele.
  8. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la congelator cel putin patru ore.
  9. Inainte de a se servi, se cufunda castronelele rapid in apa fierbinte, se indeparteaza folia de aluminiu si se rastoarna pe farfurii, se orneaza cu fructe proaspete si frunze de menta.