Mod de preparare Pasca

  1. Eu am preparat aluatul in masina de paine.
  2. Am folosit drojdie uscata, asa ca nu am mai facut maia.
  3. Daca folositi drojdie proaspata, frecati-o cu 3-4 linguri de lapte indulcit si 2 linguri de faina.
  4. Apoi se acopera maiaua cu mai multa faina si se lasa la crescut in jur de 10 minute, pana ce faina cu care am acoperit-o crapa.
  5. In cuva masinii se pune zaharul dizolvat in lapte caldut, galbenusurile, sarea si o parte din margarina topita.
  6. Apoi adaugam faina si drojdia uscata sau maiaua.
  7. Se porneste masina si in primele 10 minute de framantare se adauga pe rand restul de margarina topita.
  8. Daca framantati cu mana, ungeti-va mereu mana cu margarina topita, pana se incorporeaza toata in aluat.
  9. Se lasa la crescut intr-un loc caldut ferit de curenti de aer,acoperit,pana isi dubleaza volumul, apoi se imparte in doua.
  10. Se acopera fundul formei (diam 26 cm) cu hartie de copt si se ung marginile cu margarina, apoi se pune foaia de coca.
  11. Din a doua jumatate de coca se face o impletitura in 3, pe care o asezam peste foaie, ca pe un inel si se face crucea.
  12. Se lasa la crescut inca 30 de minute timp in care facem umplutura, amestecand toate ingredientele si o punem in causul format in tava, apoi asezam crucea de aluat.
  13. Se coace la foc potrivit, aprox 210 * timp de 10-15 minute, apoi dam focul la minim si o coacem in jur de 40 de minute, pana este frumos rumenita.
  14. O scoatem din cuptor si o pensulam cu miere.