Mod de preparare Pasca

  1. Pentru inceput se bat albusurile spuma si se opresc 3 linguri de lapte si 2 de faina.
  2. Margarina se topeste la foc mic, impreuna cu galbenusurile si laptele, iar cand se ia de pe foc se adauga esentele si coaja de lamaie.
  3. Se adauga albusurile in compozitie si se amesteca putin.
  4. Laptele si faina oprite se amesteca cu drojdia pana incepe sa faca bule.
  5. Se lasa la cald aprx. 20 minute, pana cand creste putin.
  6. Dupa ce a cresut se adauga faina si drojdia si se amesteca bine.
  7. Aluatul se bate putin si se face o bila care se lasa la dospit pentru o ora.
  8. Pasca se poate orna prin impletirea a trei foi sau se poate lasa asa.
  9. Se va introduce imtr-o forma rotunda.
  10. Pentru umplutura se amesteca zaharul cu galbenusurile si se adauga esentele, branza, stafidele, coaja de lamaie si albusul batut spuma.
  11. Umplutura se pune in centrul aluatului, care se unge cu ou si se da la cuptor pentru 50-55 de min.