Mod de preparare Pasca

  1. Din toate aceste ingrediente a iesit un aluat faramicios in prima faza,  dar apoi l-am rasturnat din castron pe masa si l-am framantat cu mana si aluatul s-a legat…e ca un aluat de tarta.
  2. Am intins aluatul cu sucitorul cam de grosimea unei monede, apoi l-am pus in forma cu fund detasabil.
  3. Am asezat aluatul cu grija si am lasat marginile mai inalte. L-am dat la frigider 20-30 minute pana cand am pregatit umplutura.
  4. Am amestecat toate ingredientele pentru umplutura bine de tot,  pana cand s-a topit zaharul, am adaugat apoi stafidele.
  5. Am scos aluatul de la frigider, am adaugat umplutura peste el, am nivelat sa fie uniform si am bagat in cuptorul incins, unde pasca mea a stat cam o ora dar la foc mic (eu folosesc un aragaz clasic).
  6. Cand umplutura s-a legat si la testul cu scobitoarea a fost ok, am oprit focul, am scos pasca si cam dupa 10 minute am presarat pe ea zahar pudra.