Mod de preparare Pasca cu aluat moale

  1. Pentru a prepara aluatul, oul se freaca bine de tot cu zaharul.
  2. Peste ou se adauga iaurtul, margarina Rama topita, praful de sare, esenta de vanilie, praful de copt stins si faina( faina se pune sa iese un aluat mai gros ca la pandispan, sa puteti sa il invartiti cu lingura).
  3. Toate aceste ingrediente se amesteca bine si se da aluatul putin la rece cat facem umplutura.
  4. Pentru umplutura, stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu esenta de rom.
  5. Galbenusurile se bat bine cu zaharul.
  6. Galbenusurile batute se amesteca bine cu branza,se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie.
  7. Albusurile se bat spuma foarte bine.
  8. Cand sunt batute bine, se adauga peste compozitia de branza si se amesteca bine(daca branza e scursa bine se poate batea cu mixerul sau la robot).
  9. La urma se pun stafidele.
  10. Aluatul se pune intr-o tava de prajitura( eu am facut mai putin aluat ca am facut pascute in tavi mici rotunde), tapetata cu hartie de copt, deasupra se pune umplutura cu mana, insa fara a o presa cu mana iar deasupra se bate un ou si se unge pasca.
  11. Se da la cuptorul incins pana ce aceasta este coapta.