Mod de preparare Pasca cu branza dulce si stafide

  1. Laptele, zaharul, sarea, drojdia se dizolva, laptele trebuie sa fie putin caldut,dupa care se adauga faina in ploaie si se framanta, se framanata pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.
  2. Dupa ce s-a framantat, se adauga treptat uleiul, apoi albusurile spuma.
  3. Se framanta 10-15 min. si se pune la crescut 45 min.
  4. Se amesteca branza cu zaharul, ouale, stafidele se pun in lapte caldut ca sa se umfle si sa fie mai gustoase, dupa care se aduagua in crema de branza.
  5. Se adauga zaharul vaniliat si esenta de rom, se asambleaza astfel pasca:
  6. Se intinde o foaie, pe care o punem de jur imprejur si pe fundul unei forme rotunde deja unse si tapetata cu faina, se pune compozitia peste foaie iar din restul de coca ramasa se imparte in 4 si se fac fasii care se impletesc; una se pune pe marginea formei iar cealalta se taie in doua si se pune in forma de cruce!