Mod de preparare Pasca traditionala

  1. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, sa nu fie reci. Laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut.
  2. Intr-un lighean punem faina. In mijlocul ei facem o gaura. Drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei. Acesta o turnam in gaura facuta in faina si o lasam 10 minute sa creasca.
  3. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Peste galbenusuri punem si Rama Maestro la temperatura camerei si mai mixam putin.
  4. Turnam galbenusurile batute peste faina si amestecam putin cu mainile. Punem si smantana, esenta, coaja rasa de portocala si sarea.
  5. Amestecam bine, apoi incepem sa framantam cu laptele caldut,putin cate putin. Cand terminam de framantat bine ne stropim putin mainile cu ulei si il mai framantam vreo 5 minute. Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit.
  6. Stafidele le punem la inmuiat in apa calda cu o esenta de rom. Galbenusurile si cu ouale intregi le batem spuma cu zaharul pudra.
  7. Punem intr-un bol branza. Peste, adaugam ouale batute, smantana, coaja de lamaie,zaharul vanilat si esenta. Le amestecam bine iar la urma punem si grisul.
  8. Acum ne apucam de asamblat pasca: Ungem tavile cu putina margarina si le tapetam cu hartie de copt. Impartim aluatul in trei. Facem cate o foaie subtire din fiecare si o asezam in tava,inclusiv pe pereti si o intepam cu o furculita.
  9. Umplem cu branza (pe care o impartim tot in 3 parti egale, daca aveti tavile de aceeasi marime). Deasupra facem diverse modele din aluat: cruce, pasarele, impletituri, orice va place. Batem spuma 2 oua si cu acestea ungem pastile.
  10. Le coacem rand pe rand in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,cam 1ora sta in cuptor fiecare. Cand le scoatem din cuptor le ungem cu un amestec din apa, zahar si putin ulei.
  11. Le acoperim cu niste coli de hartie apoi cu multe prosoape, pentru a fi fragede. Dupa ce se racesc se pastreaza in folie alimentara.