Mod de preparare Paste siriene

  1. Se pregateste aluatul pentru paste din faina, 2 oua,100 ml smantana, un praf de sare si branza de vaci.
  2. Se intinde aluatul pe o planseta presarata cu faina,i ntr-un strat de jumatate de centimetru grosime si se taie in fasii de un centimetru latime.
  3. Acestea se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare, se strecoara si se clatesc cu apa rece.
  4. Intr-un castron se pun cele doua galbenusuri si se amesteca cu margarina pana ce compozitia spumeaza.
  5. Apoi se adauga zaharul, vanilia, smantana si coaja rasa de lamaie.
  6. La sfarsit se inglobeaza si albusurile batute spuma.
  7. Pastele se amesteca cu aceasta compozitie, dupa care se toarna intr-o tava unsa cu margarina si se dau la cuptor, la foc moderat 30-35 minute.
  8. Dupa coacere se taie cuburi si se presara cu zahar vanilat.