Mod de preparare Pateuri cu brinza

  1. Din cana de apa ,sare, ulei si faina, se framinta un aluat consistent, care se intinde intr-o foaie subtire.
  2. Separat, se amesteca margarina moale taiata in bucatele, cu cele 7 linguri de faina, se va obtine un aluat nisipos, care se aseaza pe foaia intinsa.
  3. Se impacheteaza strins si se lasa la frigider 30 min, dupa care se intinde iarasi .
  4. Se impacheteaza din nou si se mai da la frigider inca 20 min.
  5. Se repeta inca de 2 ori procedura.
  6. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie subtire, se pun deasupra fisii de brinza, se ruleaza strins, iar cu un cutit ascutit se taie sulul in bucati micute, ca in imaginile prezentate.
  7. Se pun pateurile intr-o tava cu hirtie de copt, se ung cu ou batut si se presara cu mac.
  8. Se dau la cuptor 25 min.