Mod de preparare Patratele

  1. Punem frisca lichida intr-un castron.
  2. Adaugam pliculetul de zahar vanilinat si pliculetul de coaja de portocala, un praf de sare, faina, putin cate putin (nu toata dintr-o data) si framanatam pana obtinem o bila de aluat elastic si usor de lucrat.
  3. Pe o suprafata de lucru, incepem sa intindem cu sucitorul aluatul, pana vom obtine o patura de aluat foarte foarte subtire ca si cea pentru paste.
  4. Cu o rotita zimtata, taiem patura de aluat in patratele, iar in interiorul fiecarui patratel mai trasam cu rotita 2-3 liniute.
  5. Patratelele obtinute din aluat le vom praji intr-o cratita cu ulei incins, pe ambele parti, pana prind o frumoasa culoare aurie.
  6. Dupa ce s-au prajit, le scoatem cu spumiera si le lasam la scurs pe servetele de hartie absorbanta, apoi le putem servi ca atare sau pudrate cu zahar.