Mod de preparare Patratele de cheesecake cu lemon curd

Blatul:

  1. Ungeti tava cu margarina peste care puneti hartie de copt. Preincalziti cuptorul la 165 C.
  2. Sfarmati biscuiti fin cu robotul de bucatarie (sau pusi intr-o punga si trecut cu sucitorul peste ei). Turnati peste ei margarina topita si amestecati.
  3. Puneti acest amestec in tava pregatita si presati-i (eu folosesc un capac patrat de la o cutie de metal). Apoi dati la rece cat timp preparati umplutura.

Crema de branza:

  1. Tot in robotul de bucatarie (sau cu ajutorul unui mixer) amestecati bine branza, zaharul, sucul si coaja de lamaie.
  2. Adaugati ouale si amestecati inca 2-3 minute. Turnati amestecul de branza peste cel de biscuiti.
  3. Coaceti timp de 40- 45 de minute sau pana cand centru e uscat la atingere.
  4. Imediat ce ati scos tava din cuptor turnati peste Lemon curd- crema de lamaie si uniformizati.
  5. Lasati sa se raceasca la temperatuta camerei si apoi in frigider (peste noapte daca e posibil).

Lemon Curd:

  1. Pregatiti un vas mediu pe care puneti o sita.
  2. Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja si sucul de lamaie, ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva.
  3. Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba. Gatiti-o pana cand se ingroasa, cam 7 minute.
  4. Luati cratita de pe foc, adaugati margarina si amestecati pana cand se incorporeaza.
  5. Strecurati crema prin sita pregatita in prealabil, pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.
  6. Turnari crema in borcane calde si sterilizate si inchideti-le bine.
  7. Lasati sa se raceasca si apoi depozitati-le in frigider.