Mod de preparare Pavlova

  1. Se incalzeste bine cuptorul.
  2. Se separa, albusurile de galbenusuri, se pun albusurile tinute la temperatura camerei in bolul mixerului si se bat cu sarea, la viteza normala, pana se intaresc.
  3. Se pune zaharul pudra, putin cate putin, si se bat in continuare, pana cand spuma devine foarte tare.
  4. Se amesteca zaharul tos cu amidonul de porumb, se pune cate putin in bol si se incorporeaza foarte usor, cu lingura de lemn, cu miscari circulare de sus in jos, in albusuri.
  5. Se adauga usor si zeama de lamaie, se unge cu margarina Rama fundul formei pentru tort si se acopera cu pergament uns, in prealabil, cu margarina Rama.
  6. Se pune merengul pe tava cu cornetul (prevazut in varf cu un capat in forma de stea), in spirala, pana se acopera tava, pastrand o margine de 2 cm.
  7. Se obtine un blat rotund.
  8. Pe margine se ridica 2-3 randuri de stele de bezea facute cu cornetul, in asa fel incat sa se obtina un recipient de mereng.
  9. Se pune tava in cuptor, se micsoreaza focul si se coace 2 ore.
  10. Se inchide cuptorul si se lasa tava inauntru pana se raceste, se umple golul blatului cu frisca si se decoreaza cu fructe taiate feliute si aranjate in cerc peste frisca.