Mod de preparare Pavlova cu afine

1. Afinele, bine spalate, se pun pe un servet ca sa se scurga bine apa de pe ele.
2. Se pun apoi intr-un castron, cu 1 lingura de zahar si cu coaja rasa de portocale si se piseaza.
3. Se stoarce peste ele sucul de portocala, se amesteca si se pun la rece.
4. Se bat albusurile spuma, adaugand sarea.
5. Cand spuma se tine de tel, se adauga treptat zaharul, tot cate o lingura si amestecand, dupa care se bate spuma energic.
6. Cand aceasta devine sticloasa, se adauga amidonul si otetul de mere si se mai bate inca 5 min.
7. Se toarna compozitia de bezea obtinuta pe o bucata rotunda de folie de copt (pusa intr-o tava rotunda).
8. Se coace blatul de bezea in cuptorul (incalzit dinainte), la foc foarte mic, eventual cu usa intredeschisa.
9. Ca sa nu se ingalbeneasca blatul, se acopera cu o foaie alba de hartie.
10. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si apoi se desprinde de pe foaia de copt si se pune pe un platou.
11. Se toarna peste blat un strat gros de frisca, peste care se pun afinele si se decoreaza cu migdale taiate felii sau zdrobite.