Mod de preparare Pere fashion

1. Perele curatate de coaja se taie in jumatati, li se scoate cotorul cu samburi.
2. Se pun la fiert in apa cu zahar, cam 10 min, pana se inmoaie.
3. Dupa ce s-au racit perele, in locul cotoarelor punem cateva stafide si gem de capsuni.
4. Se intinde aluatul si se decupeaza, dupa forma unei jumatati de para, 16 forme mai mici din aluat si 16 forme mai mari din aluat.
5. O forma va fi baza,iar cealalta va acoperi para.
Dupa ce s-au taiat formele, pe partea de aluat mai mare se fac taieturi egale.
6. Pe fiecare forma mica de aluat punem cate o para cu umplutura in jos, iar cu forma de aluat mai mare care e crestata, o acoperim.
7. Presam bine marginile, ungem cu ou batut si dupa ce le asezam intr-o tava, le tinem la cuptor pana se rumenesc frumos.
8. Eu le-am imbracat direct in tava.
9. Asezam distantate perele in tava deoarece aluatul va creste si se vor lipi.
10. Se racesc si se servesc pudrate cu zahar pudra.