Mod de preparare Pernite dulci

  1. Intr-un vas se amesteca laptele caldut cu mierea apoi se dizolva drojdia si se lasa deoparte 15 minute.
  2. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, sarea si semintele de vanilie pana cand isi maresc volumul.
  3. Se incorporeaza Rama Maestro topita urmata de iaurt.
  4. Faina se pune intr-un bol mare si se face o gaura in mijloc.
  5. Se toarna in gaura drojdia cu laptele si se amesteca.
  6. Se adauga apoi amestecul cu oua si se framata pana la omogenizare.
  7. Aluatul obtinut se acopera si se lasa la crescut 40 minute.
  8. Dupa cele 40 minute, aluatul se intinde si se taie in patratele.
  9. Pe jumatate din numarul patratelelor se pune umplutura (in mijloc).
  10. Se ung laturile patratelelor cu ou si se acopera cu celelalte patratele, se preseaza usor si se pun pernitele intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
  11. Se lasa pernitele la crescut 30 minute, acoperite.
  12. Intre timp se incinge cuptorul la 180C.
  13. Se ung pernitele cu ou si se dau la copt pana cand au crescut si s-au rumenit usor, 20-25 minute.
  14. Dupa ce s-au racit putin se pot pudra cu zahar.