Mod de preparare Petale rosii pe zapada

  1. Se freaca margarina Rama cu zaharul tos si zaharul vanilat. 
  2. Se inglobeaza galbenusurile pe rand.
  3. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu praful de budinca, alternand cu laptele si se omogenizeaza.
  4. Albusurile se bat spuma.
  5. Se amesteca usor in compozitie.
  6. Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace cca. 25 minute in cuptorul incins la foc mediu.
  7. Pentru crema: se fierbe laptele cu vanilia, galbenusurile se amesteca cu zaharul si se adauga laptele peste.
  8. Se pun din nou pe foc dar doar pana se incalzesc.
  9. Se adauga apoi gelatina dizolvata si se raceste crema in apa rece, cat mai rapid.
  10. Cand a inceput sa se intareasca se adauga si frisca batuta.
  11. Aceasta crema se pune peste blat si se lasa la frigider cateva ore.
  12. Se pregatesc intre timp petalele de trandafir.
  13. Petale de la trandafiri rosii care nu au fost stropiti cu substante toxice, se spala, se trec prin albus de ou si apoi prin zahar tos, se lasa putin la uscat si se aseza pe prajitura care a fost portionata inainte.