Mod de preparare Placinta cu bostan

  1. Drojdia se dizolva in laptele caldut si indulcit cu zaharul, apoi se toarna drojdia dizolvata peste faina.
  2. Se adauga ouale si sarea si se framanta aluatul pana coca devine elastica si nu se mai lipeste de mana.
  3. Se lasa putin la crescut (1/2 ora). Intre timp se pregateste unplututa.
  4. Se da bostanul pe razatoare (fara coaja).
  5. Se pune pe foc amestecat cu zaharul. Ca sa fim sigure ca nu se prinde de cratita putem pune de la inceput 2-3 linguri apa.
  6. Lasam sa se caleasca putin bostanul si adaugam scortisoara. Cand a scazut suficient dam cratita deoparte si lasam la racit.
  7. Daca umplutura de bostan este prea zemoasa adaugam in ea grisul (care are rol de a absorbi zeama).
  8. Se unge tava aragazului cu margarina rama maestro.
  9. Coca se taie in 4 bucati. Se presara faina pe masa si cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie de placinta.
  10. Se intinde peste foaie 1/4 din umplutura de bostan cu scortisoara, peste care se pot arunca cativa miezi de nuca.
  11. Se intorc mai intai capetele in interiorul foii si apoi se ruleaza (pentru un aspect placut) si se aseaza in tava.
  12. Asa se procedeaza cu toate cele 4 rulouri.
  13. Cand sunt gata le ungem cu ulei si presaram zahar tos.
  14. Se da la cuptorul preincalzit cam 50-60 minute in functie de puterea acestuia.
  15. Se serveste calda sau rece , cu zahar pudra sau ca atare.