Mod de preparare Placinta cu branza

  1. Pentru aluat, incepem prin a face maiaua pentru foile de placinta.
  2. Drojdia se pune intr-un vas cu o lingura cu zahar si punem laptele caldut.
  3. Presaram putina faina peste lapte si lasam la dospit vreo 30 de minute.
  4. Intr-un alt vas mai mare cernem faina.
  5. Punem peste faina urmatoarele: zaharul, putina sare si margarina si incepem sa amestecam bine.
  6. Dupa ce maiaua este gata, o turnam treptat pesterestul compozitie si framantam bine.
  7. Aluatul trebuie sa fie unul usor de modelat si nelipicios, daca este nevoie mai adaugam faina sau putin lapte caldut.
  8. Vasul cu aluat il acoperim cu un prosop si-l dam la un loc cald pentru a creste.
  9. Lasam sa dospeasca inca vreo 60 de minute. Intre timp pregatim umplutura cu branza.
  10. Pentru umplutura, se pun stafidele la inmuiat cu romul. Daca branza nu este scoapta, punem branza dulce la scurs.
  11. Branza se da pe razatoare, pe ochiurile mari, si se freaca cu smantana si cu zahar.
  12. Adaugam grisul, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie (sau portocala) si omogenizam.
  13. Peste umplutura de branza se pun stafidele, scurse de rom, si amestecam bine.
  14. Dupa ce aluatul a crescut ne apucam de asamblat placinta.
  15. Impartim aluatul in doua parti egale si intindem doua foi mai groase, pe o planseta pudrata cu faina.
  16. Pe o tava punem hartie de copt si asezam prima foaie.
  17. Intepam foaia cu o furculita, din loc in loc, si apoi turnam toata compozitia cu Branza.
  18. Peste branza punem cealalta foaie, intepam iar cu furculita si ungem placinta cu ou.
  19. Cuptorul se incinge la 180 de grade.
  20. Tava se da la cuptor la foc mic, in partea de sus al cuptorului. Se lasa pana cand incepe a se rumeni frumos.
  21. Se scoate si o pudram cu zahar pudra dar nu se taie fierbinte.
  22. Se serveste atat calda cat si rece.