Mod de preparare Placinta cu branza dulce

Preparare aluat:

  1. Se dizolva drojdia in putin lapte cald cu o lingura de faina si se lasa maiaua la dospit 10 minute.
  2. Intr-un vas mai mare punem maiaua dupa ce s-a dospit, adaugam sarea, apoi ouale si laptele caldut, margarina topita si zaharul.
  3. Se framanta aluatul pana se dezlipeste de lighean, apoi se acopera si se lasa la caldura.

Preparare umplutura:

  1. Se faramiteaza branza, se adauga galbenusurile si se amesteca.
  2. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia de mai sus, apoi se adauga si grisul.

Asamblare si decorare:

  1. Se imparte aluatul in doua parti.
  2. Prima foaie de aluat se intinde in tava unsa cu margarina, apoi se unge cu umplutura de branza si se acopera cu a doua foaie de aluat.
  3. Se da la cuptor sa se coaca.
  4. Dupa ce s-a copt se pudreaza cu zahar pudra.