Mod de preparare Placinta cu branza dulce si stafide

  1. Drojdia se dizolva in laptele caldut si indulcit cu zaharul. Se toarna drojdia dizolvata peste faina.
  2. Se adauga ouale si sarea apoi se framanta aluatul pana coca devine elastica si nu se mai lipeste de mana.
  3. Se lasa putin la crescut (1/2 oua).
  4. Intre timp se pregateste unplututa.
  5. Se bat ouale bine cu zaharul, peste ele se adauga branza, esenta de rom, coaja de lamiae si stafidele.
  6. Se unge tava aragazului cu margarina rama maestro.
  7. Coca se taie in 4 bucati. Se presara faina pe masa si cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie de placinta.
  8. Se intinde peste foaie 1/4 din umplutura de branza.
  9. Se intorc mai intai capetele in interiorul foii si apoi se ruleaza (pentru un aspect placut) si se aseaza in tava.
  10. Asa se procedeaza cu toate cele 4 rulouri.
  11. Cand sunt gata le ungem cu ulei si presaram zahar tos.
  12. Se da la cuptorul preincalzit cam 50-60 minute in functie de puterea acestuia.
  13. Se serveste calda sau rece, cu zahar pudra sau ca atare.