Mod de preparare Placinta cu branza sarata

  1. In tava mica de la aragaz(20/30 cm), bine unsa cu Rama Maestro se aseaza o foaie fina de placinta ( se pune indoita in doua si se unge cu Rama Maestro topita). Rezervam inca doua foi pentru acoperit prajitura iar restul le rupem bucatele mici si le rasfiram bine cu degetele.
  2. Telemeaua se da prin razatoarea mare intr-un castron incapator. Cele 4 oua se bat bine cu iaurtul si apa minerala, se pune praful de copt si se adauga peste telemea.
  3. Se omogenizeaza si apoi se pun bucatelele de foi de placinta, putin cate putin sa se amestece bine. Aceasta compozitie se toarna in tava peste foile puse.
  4. Nivelam usor cu lingura si asezam foile ramase una cate una unse cu margarina topita. Deasupra se pune oul batut cu smantana.
  5. Se coace la foc mediu (in cuptorul dinainte incalzit) aproximativ 40-50 minute. ( optional, daca se desareaza telemeaua se poate pudra cu zahar)