Mod de preparare Placinta cu branza( varianta turceasca)

Preparare aluat: 

  1. Faina se amesteca cu galbenusurile, se adauga si albusurile batute spuma si un pic de sare.
  2. Se framanta un aluat elastic care se lasa la odihnit cam 15 min.
  3. In timpul acesta facem crema de branza.
  4. Apoi,aluatul se imparte in 4 bucati.
  5. Fiecare bucata se intinde in foaie foarte subtire.
  6. Cat facem prima foaie, punem o cratita cu 2 litri de apa si putina sare la fiert.
  7. Se pregateste tava pentru copt, ungand-o doar cu margarina topita.
  8. Cand a inceput sa clocoteasca apa, foaia de aluat se scufunda max 10 sec in apa fiarta.
  9. Se scoate cu o spumiera si se scufunda imediat intr-un vas cu apa rece.
  10. Se scoate foaia, se scurge si se pune in tava, incretind-o putin.

Preparare crema: 

  1. Branza se da pe razatoare, se amesteca cu smantana, zaharul tos, albusurile batute spuma, stafidele si coaja de lamaie.

Asamblare:

  1. Se pune un strat de crema de branza.
  2. Se face la fel cu celelalte foi de aluat, intre ele punand un strat de crema.
  3. Ultima foaie de aluat se unge cu margarina topita.
  4. Se presara cu putin zahar tos si se baga tava la cuptor, pana se rumeneste frumos.
  5. Se raceste si se portioneaza.
  6. Se serveste presarata cu zahar pudra.