Mod de preparare Plăcintă cu dovleac

Preparare umplutura:

  1. Se incepe prin a prepara umplutura pentru ca trebuie racita.
  2. Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatora, pe ochiurile mari.
  3. Amestecam dovleacul cu zaharul si zaharul vanilat.
  4. Intr-o tigaie wok punem uleiul la incins iar cand s-a incinsc adaugam dovleacul.
  5. Se lasa la foc mic pana incepe sa se inmoaie si lasa suc.
  6. Apoi dam la foc mediu si lasam pana scade bine, lasam circa 30 de minute.
  7. Daca vi se pare prea apoasa compozitia, puneti putin la scurs iar apoi dati la racit.
  8. Intre timp, pana se raceste dovleacul, facem aluatul.

Preparare aluat:

  1. Incepem sa facem maiaua.
  2. Drojdia se pune intr-un bol cu putin zahar si peste turnam laptele caldut.
  3. Presaram putina faina si lasam la dospit. Dupa vreo 30 de minute avem maiaua.
  4. Intr-un vas mare punem faina, zaharul, putina sare, margarina Rama si incepem sa amestecam bine.
  5. Din cand in cand vom turna maiaua pana cand facem un aluat nelipicios.
  6. Daca este nevoie mai adaugam faina sau putin lapte caldut, in functie de cat de moale sau tare este aluatul.
  7. Acoperim vasul cu un prosop si-l dam la un loc cald.
  8. Lasam sa dospeasca vreo 30 de minute iar apoi intindem doua foi, pe o planseta curata.
  9. Tapetam tava cu putin margarina Rama, presaram putin gris si asezam prima foaie.
  10. Intepam foaia cu o furculita, din loc in loc, si apoi turnam toata compozitia cu dovleac.
  11. Peste dovleac punem cealalta foaie, intepam iar cu furculita si turnam oul batut cu zahar.
  12. Se da la cuptor la foc mic in partea de sus al cuptorului.
  13. Se lasa pana cand incepe a se rumeni aluatul de deasupra.
  14. Se scoate si pudram cu zahar.
  15. Se serveste atat calda cat si rece.