Mod de preparare Placinta cu dovleac, gutuie si pere

  1. Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie bucati si se da pe razatoarea mare.
  2. Perele si gutuia se spala bine si se dau pe razatoare si ele.
  3. Se amesteca dovleacul cu perele, gutuia si zaharul.
  4. Intr-o tigaie sau cratita se pun 2 linguri cu margarina la topit.
  5. Se pune la calit in margarina topita dovleacul.
  6. Se lasa la calit pana se inmoaie bine iar apoi se da la racit.
  7. Cand este rece se adauga lingurita cu rom si se amesteca bine.
  8. Intr-o tava se pune hartie de copt peste care se pune o foaie din foile de placinta.
  9. Foaia se unge cu un pic de ulei. Se adauga o alta foaie si se repeta procedeul pana la 4 foi.
  10. Peste cele 4 foi se pune pe alocuri cate un pic de margarina iar apoi jumatate din dovleacul rece calit.
  11. Peste dovleac se pun iar 3 foi, se ia la fel foaie cu foaie si se unge cu ulei.
  12. Peste cele 3 foi la fel se pun pe alocuri bucatele de margarina. Se pune cealalta jumatate de dovleac.
  13. Se pun inca 3 foi peste dovleac, se ia la fel foaie cu foaie si se unge cu ulei.
  14. Peste cele 3 foi la fel din nou se pun pe alocuri bucatele de margarina.
  15. Se da la cuptor circa 15 minute, la foc mediu, pana se rumenesc foile de deasupra.
  16. Se pudreaza cu zahar si se acopera cu un prosop curat pentru a se inmuia un pic placinta.
  17. Se mananca calda sau rece, dupa preferinta.