Mod de preparare Placinta cu iaurt

  1. Separam ouale.
  2. Intr-un castron amestecam iaurtul cu coaja de lamaie, esenta, galbenusurile si zaharul.
  3. Incorporam si albusurile batute spuma.
  4. Amestecam bine pana omogenizam toata compozitia.
  5. Pregatim o tava de copt (mai inalta, deoarece aluatul se va umfla).
  6. Ungem tava cu margarina, apoi punem la baza 3 foi de placinta, apoi punem 2-3 polonice din umplutura (cam 1 deget grosime de compozitie).
  7. Repetam operatia pana terminam toata umplutura.
  8. Ultimul strat trebuie sa fie de umplutura.
  9. Coacem la foc domol circa 40 de minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie deasupra.
  10. Compozitia se va umfla, dar cand o vom scoate din cuptor se va mai lasa un pic.
  11. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.