Mod de preparare Plăcintă cu mac

  1. Cartofii se fierb si se dau pe razatoare, apoi se amesteca cu margarina Rama, zaharul, 2 oua, faina, praful de copt, sarea si coaja rasa de la o lamaie.
  2. Compozitia se imparte in 3 parti egale.
  3. Laptele se pune la fiert impreuna cu vanilia,cand laptele firbe se ia cratita la o parte si se amesteca cu macul macinat, zaharul si dulceata.
  4. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se imparte in 3 parti egale.
  5. Din fiecare portie se intinde o foaie de 30*40 cm, si se intinde compozitia din mac pe fiecare foaie.
  6. Cele doua parti mai lungi ale foii se ruleaza inspre interior (la mijlocul foii cele doua capete se intalnesc).
  7. Cu varful unui cutit inmuiat in apa, se taie bucati de 5 cm din ruloul obtinut.
  8. Bucatile se aseaza intr-o tava unsa si tapetata cu faina, se ung deasupra cu un ou batut si se coc 20-25 minute la foc corespunzator pana se rumenesc.