Mod de preparare Placinta cu mere

Preparare aluat:

  1. Oul se bate spuma impreuna cu zaharul.
  2. Se adauga smantana, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, coaja de portocala, coaja de lamaie si putina sare.
  3. Omogenizam bine iar apoi adaugam faina si framantam pana facem un aluat usor de manevrat.
  4. Aluatul se lasa sa de odihneasca vreo 20 de minute.
  5. Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua foi.
  6. O foaie se pune in tava si se inteapa cu furculita iar apoi se coace pe jumatate, doar vreo cateva minute.
  7. Intre timp curatam merele de coaja, le dam pe razatoare, amestecam cu zahar si zaharul vanilat.
  8. Dupa ce am copt putin foaia presaram pesmet, punem merele, punem cea de-a doua foaie si dam la cuptor.
  9. Lasam la foc mediu pana cand se rumeneste.
  10. Se pudreaza cu zahar si se taie cand s-a racit putin.
  11. Se serveste atat calda cat si rece.