Mod de preparare Placinta cu mere

  1. Drojdia se dizolva in laptele caldut si indulcit cu zaharul, se lasa pana se dizolva zaharul, apoi se toarna peste faina.
  2. Se adauga ouale si sarea si se framanta aluatul pana coca devine elastica si nu se mai lipeste de mana.
  3. Se lasa putin la crescut (1/2 ora). Intre timp se pregateste umplutura.
  4. Se dau merele pe razatoare( cu sau fara coaja, depinde de preferintele fiecaruia sau de grosimea cojii merelor) si se pun pe foc, amestecate cu zaharul.
  5. Ca sa fim sigure ca nu se prinde de cratita putem pune de la inceput 2-3 linguri apa.
  6. Lasam sa se caleasca putin merele si adaugam scortisoara.
  7. Cand a scazut suficient, dam cratita deoparte si lasam la racit.
  8. Daca umplutura de mere este prea zemoasa adaugam in ea grisul( care are rol de a absorbi zeama).
  9. Se unge tava aragazului cu margarina Rama Maestro.
  10. Coca se taie in 4 bucati. Se presara faina pe masa si cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie de placinta.
  11. Se intinde peste foaie 1/4 din umplutura de mere cu scortisoara, peste care se pot arunca cativa miezi de nuca.
  12. Se intorc mai intai capetele in interiorul foii si apoi se ruleaza (pentru un aspect placut) si se aseaza in tava.
  13. Asa se procedeaza cu toate cele 4 rulouri.
  14. Cand sunt gata le ungem cu ulei si presaram zahar tos.
  15. Se da la cuptorul preincalzit cam 50-60 minute in functie de puterea acestuia.
  16. Se serveste calda sau rece, cu zahar pudra sau ca atare.